Porta BHB, mlečni ketozni test, 25 lističev

PORTA BHB je hitri test za ugotavljanje ketonskih teles v mleku.

Z njim ugotavljamo in spremljamo pojav klinične in subklinične ketoze pri kravah molznicah.

Lonček s 25 tesnimi lističi.

 

 • Brezplačna dostava nad 200€

 • Garancija na izdelek

72,35 € 59,30 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
143

Porta BHB, testni lističi za ugotavljanje koncentracije ketonskih teles v mleku.


OBLIKA: Testni lističi.

SESTAVA: Vsaka tuba (plastičen lonček) vsebuje 25 diagnostičnih lističev.

LASTNOSTI IN DELOVANJE: Porta BHB je hitri test za ugotavljanje ketonskih teles v mleku, s katerim ugotavljamo in spremljamo pojav klinične in subklinične ketoze pri kravah molznicah.
Z njimi ugotavljamo prisotnost ketonskih teles v mleku, natančneje teles BHB (betahidroksibutirat). Visoke vrednosti BHB so kazalec ketoze (metabolnega obolenja, ki nastane zaradi negativne energetske bilance).

PODROČJA UPORABE: Ugotavljanje ketonskih teles v mleku pri kravah molznicah.


NAVODILA ZA UPORABO:

Navodilo za uporabo: listič pomočite v mleko. Izvlecite listič, otresite odvečno mleko, počakajte 1 minuto, nato odčitajte rezultat:

 1. Na podlago nanesite majhno količino mleka. (Če je mleko nekaj časa stalo, ga pred izvajanjem testa pretresite. V primeru, da ste pred uporabo hranili mleko ali testne lističe v hladilniku, le-to pred uporabo vzemite iz hladilnika in počakajte, da se ogreje na sobno temperaturo.)
 2. Izvlecite en testni listič in tubo zaprite. Listič za 3 sekunde pomočite v mleko. Izvlecite listič in z njega otresite odvečno mleko.
 3. Počakajte 1 minuto, nato odčitajte rezultat tako, da primerjate barvo dobljeno na lističu z barvno skalo, ki je prilepljena na tube.

V primeru, da je reakcija sumljiva, se morate odločiti na osnovi anamneze in klinične slike. Najprej morate upoštevati simptome, na osnovi katerih je postavljen sum na ketozo oz. ali je ketolaktacija povzročena zaradi napak pri hranjenju živali (npr. slabo fermentirana travna silaža).

Koncentracija BHB v mleku:
Ocena 0-99 µmol/L negativno (-)
100- 199 µmol/L sumljivo (+/-)
200- 499 µmol/L pozitivno (+)
500 µmol/L močno pozitivno (++)

Nasveti za izvajanja testa:

 • Mleko za preiskavo je lahko odvzeto v kateremkoli obdobju laktacije.
 • V primeru, da se test izvaja v isti čredi kontinuirano, morajo vzorci mleka biti odvzeti vedno ob istem času, npr. zjutraj.
 • V kolikor se test ne more izvesti takoj po molži, je potrebno mleko hraniti v hladilniku in ga neposredno pred testom segreti na sobno temperaturo.
 • Ne priporočamo dodajanja nobenih konzervansov (npr. boma vode).
 • Katerakoli maščoba, ki pride v stik z delom lističa, na katerega je nanesen reagent, lahko interferira s končnim rezultatom in s tem oteži odčitavanje. Odčitavanje kolostruma je prav tako oteženo.
 • Ko smo listič vzeli iz pakiranja, je test potrebno opraviti v čim krajšem času.
 • Svetloba za odčitavanja naj bo čim boljša. V kolikor se pokažejo različne barvne nianse na koncu ali sredini reagentnega polja, se upošteva obarvanost v centraInem delu reagentnega polja.


OPOMBE:
Neodprta tuba, primerno skladiščena pri temperaturi od 2 do 25 °C, se lahko koristi 1 leto od datuma proizvodnje. Priporočamo shranjevanje v hladilniku, če je le-to mogoče. V tem primeru tube ne odpirajte, preden se lističi ne ogrejejo na sobno temperaturo.
Terenskim veterinarjem priporočamo, da ga shranjujejo v hladilni torbi s primerno temperaturo.
Ne dotikajte se testnega lističa na delu, kjer je nanesen reagent, niti ga ne izpostavljajte ekstremnim atmosferskim vplivom, kakor tudi ne laboratorijskim plinom.

SHRANJEVANJE IN ROK UPORABE: Shranjujte na temperaturi od 2 do 25 °C (v hladilniku se rok trajanja podaljša).
Rok uporabnosti: 1 leto od datuma proizvodnje, lot in rok uporabe sta odtisnjena na primarni ovojnini. Izkušnje kažejo, da se rok trajanja lahko podaljša za 2 leti, vendar samo v primeru, da ja bil izdelek hranjen v embalaži in v hladilniku.

PAKIRANJE: Plastičen lonček (tuba) s 25 testnimi lističi.

PROIZVAJALEC: PortaCheck, Inc., Moorestown, NJ, USA

Dodatne informacije
Živalska vrsta Govedo
Po težavah Obporodna obolenja