HOKOEX, larvacid za zatiranje mušjih ličink, 1 kg

HOKOEX je larvacid, ki se uporablja za zatiranje mušjih ličink hišne muhe (Musca domestica), hlevske muhe (Stomoxys calcitrans) in male hišne muhe (Fannia canicularis), v hlevih, stajah, v gnoju, na gnojiščih,v nastilju, v jamah z gnojevko.

Vsebuje zatiralec rasti, ki učinkuje samo na mušje ličinke, ne vpliva pa na odrasle osebke.

 

*Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite navodila in podatke o izdelku.

  • Brezplačna dostava nad 200€

  • Garancija na izdelek

29,72 € 24,36 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
74

Hokoex je larvacid za zatiranje mušjih ličink hišne muhe (Musca domestica), hlevske muhe (Stomoxys calcitrans) in male hišne muhe (Fannia canicularis).


OBLIKA: Vodotopen granulat.
SESTAVA: Aktivna snov: ciromazin 20 g / kg (2 %).
LASTNOSTI IN DELOVANJE: Hokoex vsebuje zatiralec rasti, ki učinkuje samo na mušje ličinke, ne vpliva pa na odrasle osebke.

PODROČJA UPORABE: 

Zatiranje mušjih ličink v hlevih, stajah, v gnoju, na gnojiščih, v nastilju, v jamah z gnojevko. Primeri uporabe Hokoex-a: nanaša se povsod tam, kjer se lahko razvijejo mušje ličinke:

  • hlevih za govedo, prašiče, konje: granulat nizko posipamo. Ob stenah in robovih, pod inštalacijami itd. obdelamo s kanglo za zalivanje ali hrbtno brizgalko. Na tekoči gnoj posipamo direktno. Prvič ličinke zatiramo približno 1 do 3 dni po odstranitvi gnoja;
  • v hlevih za govedo z rešetkami: tla enakomerno posipamo s Hokoex-om;
  • v hlevih za prašiče: če so tla popolnoma rešetkasta je priporočljiva obdelava celotne površine; če so tla delno rešetkasta obdelamo celotno površino rešetk in tudi območja ležišč. Priporočljiva je obdelava površin pred vhlevljanjem oz. po odstranjevanju gnoja ali izpraznitvi gnojne jame.
  • v hlevih za perutnino: pri suhem nastilju pršimo s kanglo za zalivanje ali s tlačno brizgalko; pri mokrem nastilju ali gnoju tretiramo s posipanjem granulata. Celotno površino gnoja obdelamo približno teden dni po vselitvi in še preden je plast gnoja debela 10 cm.

NAVODILA ZA UPORABO: 

Doziranje je vedno 250 g HOKOEX-a na 10 m2 površine. Način uporabe je odvisen od vsebnosti vode v materialu, ki ga obdelujemo. Možnosti uporabe so naslednje:

  • posipanje granulata neposredno na površino (250 g na 10 m2),
  • škropljenje (250 g granulata raztopimo v 1 - 4 L vode in poškropimo po 10 m2 površine),
  • polivanje (250 g granulata raztopimo v 4 - 10 L vode in polijemo po 10m2 površine).

Tretiranje ponavljamo vsakih 6 tednov oz. čim je zadnja obdelana plast pokrita za 10 cm.
Zatiranje ličink je možno tudi v naseljenih hlevih.
Pri uporabi HOKOEX-a je treba preprečiti neposreden stik izdelka z živalmi, kontaminacijo krme, krmilnikov, napajalnikov in molznih naprav.

OPOMBE:

Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in podatke o proizvodu. Za podrobne informacije o varovanju zdravja ljudi in okolja si pred uporabo preberite varnosti list.

SHRANJEVANJE IN ROK UPORABE:

Hranite v originalno etiketiranih vsebnikih v hladnem, suhem in dobro zračenem prostoru, ločeno od živil in krme za živali. Hranite zunaj dosega otrok, živali in nepooblaščenih oseb. Hranite v originalni označeni embalaži.


ROK UPORABNOSTI: 5 let od datuma proizvodnje.
PAKIRANJE: Plastičen vsebnik, 1 kg in 5 kg.
PROIZVAJALEC: Hokochemie GmbH, Švica.

Dodatne informacije
Po obliki Vodotopni prah
Živalska vrsta Govedo, Konji, Perutnina, Prašiči
Po skupini Insekticidi
Po proizvajalcih HokoChemie

Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!