KENOFIX, sprej za kožo, 300 ml

Kenofix je razkužilo na osnovi klorkrezola, ki razkuži kožo živali. Zaradi vsebnosti olja čajevca in pospeševalcev prodiranja v koži, Kenofix prodre v globlje plasti kože. Olje čajevca ima tudi bakteriocidne, blažilne in vlažilne učinke.

S pomočjo tehnologije »druge kože« Kenofix oblikuje močan in fleksibilen film, ki konstantno in dolgotrajno izloča biocidne substance. Kenofix se po aplikaciji hitro posuši, se dobro pričvrsti na koži in navzven ni lepljiv.

Film je prepusten za kisik, kar omogoča koži, da diha in pripomore k ozdravitvi.

Kenofix preprečuje kanibalizem (npr. grizenje repov in ušes), kar izboljšuje dobrobit živali, prispeva k mirnosti živali v skupini in k boljši profitabilnosti.

  • Brezplačna dostava nad 200€

  • Garancija na izdelek

23,13 € 18,96 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
50

Kenofix je zaščitno pršilo za kožo in parklje, ki tvori film in zagotavlja dolgotrajno zaščito.

Kenofix ima baktericidno delovanje v skladu z Evropskim standardom EN 1656.
Tvori močan film, ki imitira kožo: je prepusten za kisik in omogoča dihanje kože ter pomaga pri okrevanju. Preprečuje grizenje repov in ušes, s čimer prispeva k dobrobiti živali, umirjenosti živali v skupini in izboljša profitabilnost reje.


OBLIKA:
Dermalno pršilo.

SESTAVA: Aktivne snovi: 4- kloro- 3- metilfenol: 1,5% (W/W). Dodatki: ojačevalec penetracije, olje čajevca, grenčilo, potisni plin.

LASTNOSTI IN DELOVANJE: Kenofix vsebuje 1,5 % klorokrezola, ki ima antimikrobno delovanje na po gramu pozitivne in negativne bakterije ter glivice. Kenofix ima dokazano delovanje v skladu z evropskim normativom EN1656, ki potrjuje baktericidno aktivnost z minimalnim logaritemskim znižanjem log 5.

Ojačevalec penetracije in olje čajevca omogočata prodiranje v globlje plasti kože, olje čajevca pa tudi pomirja, dezinficira, deluje protivnetno in vlaži kožo.

Sredstvo, ki tvori film omogoča neprestano in podaljšano sproščanje biocidnih snovi, hitro sušenje in dobro oprijemanje kože. Tretirana površina navzven ni lepljiva.

PODROČJA UPORABE: Kenofix lahko uporabljamo pri vseh živalskih vrstah (prašiči, govedo, ovce, konji,…).
Uporabljajte kot PT3 (veterinarsko higienski biocidni pripravek).


NAVODILA ZA UPORABO:

Kenofix se enostavno nanaša.
Ob pršenju Kenofix držite 15 - 20 cm od kože, parkljev, kopit, kolen, repa, ušes, popka, skrotuma,…
Koža: pršimo 1 x dnevno, 3 zaporedne dni.
Parklji in kopita: pršimo 1 x dnevno, 6 zaporednih dni (zadostno prekrijte, po možnosti suhe parklje / kopita).
Kanibalizem: pršimo 1 x dnevno, 3 zaporedne dni (takoj, ko opazimo prvo grizenje ušes / repkov). V hudih primerih grizenja pršimo 2 x dnevno, 3 za poredne dni.

Potisni plin je 100 % homogen z aktivnimi snovmi. Pritisk ob pršenju je enakomeren, ne glede na količino pršila v pršilki. Tresenje pršilke pred uporabo ni potrebno. Možno pršenje v vseh položajih.


OPOMBE: Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in podatke o proizvodu. Za podrobne informacije o varovanju zdravja ljudi in okolja si pred uporabo preberite varnosti list.

SHRANJEVANJE IN ROK UPORABE: Hranite na požarnovarnem kraju. Hranite ločeno od neposredne sončne svetlobe ali drugih virov toplote. Hranite samo v originalni posodi na hladnem, dobro zračenem kraju. Posodo hranite zaprto, kadar se ne uporablja.
Hranite izven dosega otrok.

Rok uporabnosti: 3 leta od datuma proizvodnje.


PAKIRANJE: Pršilo, 300 ml. 6 kosov v kartonski škatli.

PROIZVAJALEC: CID LINES NV, Belgija.

Dodatne informacije
Po obliki Spraj
Živalska vrsta Govedo, Prašiči, Psi, Mačke, Konji
Način uporabe Nanos na kožo
Po indikacijah Obolenje parkljev
Po težavah Obolenja kože
Po skupini Razkužila
Po proizvajalcih CID Lines

Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!