SILOSOLVE FC, silirni dodatek za izboljšano fermentacijo in aerobno stabilnost, 200 g

Odlična fermentacija in izrazito izboljšana aerobna stabilnost tudi pri zgodnjem pokladanju. Vsebuje edinstvene mlečnokislinske bakterije, ki se hitro množijo, dominirajo in vodijo fermentacijo.

SiloSolve FC ohranja silažo svežo. Učinkovito preprečuje razraščanje kvasovk in plesni ter s tem izgubo hranil. Pomaga vam vzdrževati dobičkonosno mlečno proizvodnjo.

Lastnosti SiloSolve FC:

  • hitro zagotovi anaerobne razmere in prepreči kvarjenje,
  • izboljša aerobno stabilnost in izplen suhe snovi,
  • doseže odlične rezultate fermentacije in aerobne stabilnosti - že v 7 dneh po siliranju.

S certifikatom za ekološke reje.

  • Brezplačna dostava nad 200€

  • Garancija na izdelek

189,10 € 155,00 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
10033

Predmešanica silirnega dodatka.

SiloSolve FC je bakterijski silirni dodatek za izboljšanje fermentacije in aerobne stabilnosti silaže.

Je vodotopen proizvod, ki vsebuje mlečnokislinske bakterije namenjene inokuliranju silirne mase.


OBLIKA: Prah, ki je dobro topen v vodi.

SESTAVA: Aktivne učinkovine: Lactococcus lactis O-224 (DSM11037/1k2081; ≥ 6,2 x 1010 KFE/g), Lactobacillus buchneri (DSM22501/1k20738; ≥ 6,2 x 1010 KFE/g).
Skupaj zagotovljena količina: ≥ 1,3 x 1011 KFE/g.
Nosilec: maltodekstrin. Sredstvo proti strjevanju: natrijev aluminijev silikat (E554). Emulgator: gliceril polietilenglikol ricinolat (E484).

DELOVANJE: SiloSolve FC je na znanstvenih dokazih temelječ in v praksi preizkušen silirni dodatek z bakterijami za vse vrste silirnih mas.

Lastnosti SiloSolve FC:

  • hitro zagotovi anaerobne razmere in prepreči kvarjenje,
  • izboljša aerobno stabilnost in izplen suhe snovi,
  • doseže odlične rezultate fermentacije in aerobne stabilnosti - že v 7 dneh po siliranju.

SiloSolve FC poskrbi za hitro, kontrolirano fermentacijo in vedno znova privede do silaže, ki jo krave jejo raje kot druge silaže.

SiloSolve FC izboljša aerobno stabilnost in hkrati ohranja vsebnost suhe snovi:
SiloSolve FC je edinstven silirni dodatek z dvojnim delovanjem, ki izboljša aerobno stabilnost in istočasno ohranja izkupiček suhe snovi pri različnih tipih silirne mase. V laboratorijskih poskusih SiloSolve FC izboljša aerobno stabilnost do 30 dni. Izkupiček suhe snovi pri vseh tipih silaž pa je v povprečju boljši za 3,5% v primerjavi z netretiranimi silažami.

SiloSolve FC izboljša fermentcijo:
Kombinacija bakterij Lactobacillus buchneri (LB1819) in edinstven sev Lactococcus lactis O224 omogoča izjemno dobre fermentacijske pogoje ter preprečuje rast kvasovk in plesni, kar vodi v odlično aerobno stabilnost silaže pri pokladanju, tudi po zelo kratkem času fermentacije (7 dni).

SiloSolve FC izboljša stabilnost tudi pri zgodnjem pokladanju:
Pregled literature kaže, da običajno L. buchneri proizvaja ocetno kislino po 56 dneh siliranja. Pri uporabi dodatka SiloSolve FC pa smo opazili nastajanje ocetne kisline po dveh dneh siliranja koruze in tako dobili izboljšano aerobno stabilnost tudi po kratkem času fermentacije. Pri siliranju lucerne je bila aerobna stabilnost izboljšana po 13. dnevu.

CILJNE ŽIVALSKE VRSTE: Za izboljšanje aerobne stabilnosti silaže, namenjene kot krma za govedo, ovce in koze.

Ciljni posevki za uporabo SiloSolve FC so koruzna silaža, žitarice, trave in mešanica lucerne in trave. SiloSolve FC je še posebej učinkovit, ko obstaja nevarnost razraščanja plesni pri vseh stopnjah vsebnosti vlage.


NAVODILA ZA UPORABO:

Vsebino 200 g vrečke raztopite v 20 - 200 litrov vode. Enakomerno popršite preko krme, ko je požeta ali ko jo silirate.

Na ta način 2 g SiloSolve FC inokulira 1 tono sveže krme v količini 250.000 KFE/g sveže krme.

Ena 200 g vrečka Silosolve FC zadošča za tretiranje 100 ton silirne mase.


OPOMBE: Proizvod ne predstavlja tveganja za zdravje. Ob rokovanju s proizvodom uporabljajte masko za usta in zaščitna očala.

Čiščenje in dezinfekcija apkikatorjev: Dezinficirajte aplikatorje med košnjami ali ko bo aplikator skladiščen za več kot 48 ur. Pred dezinfekcijo morate s kateregakoli aplikatorja temeljito sprati prejšnje snovi. Upoštevajte navodila na etiketi dezinfekcijskega sredstva, ki ga uporabljate. Dezinfekcijsko raztopino je treba s čisto vodo sprati iz razpršilnih cevi, mrež in šob.

Belilo je učinkovito sredstvo za sanitacijo. Raztopina razkužilnega sredstva se mora na površini nahajati vsaj 20 minut, da bi lahko bila učinkovita. Aplikatorjev ne smete skladiščiti nespranih, saj lahko dezinfekcijska raztopina oslabi plastiko ali povzroči korozijo železa.

Aplikatorje je treba po dezinfekciji sprati dvakrat, da se odstranijo vse sledi dezinfekcijske raztopine. Razpršilne cevi in šobe je treba sprati s čisto vodo.


SHRANJEVANJE IN ROK UPORABNOSTI:
Shranjujte na suhem in hladnem mestu. Hranite izven dosega otrok.

Rok trajanja bakterij v originalni, nenačeti embalaži: 18 mesecev pri T do +20 °C, 24 mesecev pri T do +4 °C, od datuma proizvodnje.


PAKIRANJE: Vrečka, 200 g. Kartonska škatla z 10 vrečkami po 200 g.

PROIZVAJALEC: Chr. Hansen A/S, Češka.

Dodatne informacije
Po obliki Vodotopni prah
Živalska vrsta Govedo
Način uporabe Dodajanje krmi
Po skupini Silirni dodatki
Po proizvajalcih CHR Hansen