SILOSOLVE MC, bakterijski silirni dodatek za znižanje razgradnje proteinov, 200 g

Bakterijski (biološki) inokulant za zmanjšanje razgradnje proteinov.

SiloSolve MC je silirni dodatek, ki vsebuje mlečnokislinske bakterije, ki zagotovijo dobro fermentacijo in izboljšajo rezultate reje.

Zlasti je primeren za srednje suhe travne silaže in leguminoze.

Lastnosti SiloSolve MC:

  • preprečuje razraščanje klostridijev,
  • izboljšuje kakovost suhe snovi,
  • zmanjšuje propadanje beljakovin in nastajanje amonijaka.

 

  • Brezplačna dostava nad 200€

  • Garancija na izdelek

128,54 € 105,36 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
100

Predmešanica silirnega dodatka.

SiloSolve MC je bakterijski silirni dodatek za znižanje razgradnje proteinov, za boljšo fermentacijo in mikrobiološki nadzor v silaži.

Je vodotopen proizvod, ki vsebuje mlečnokislinske bakterije namenjene inokuliranju silirne mase.


OBLIKA: Prah, ki je dobro topen v vodi.

SESTAVA: Aktivne učinkovine: Lactobacillus plantarum (DSM16568/1k20720; 3,0 x 1010 KFE/g), Enterococcus faecium (DSM22502/1k20602; 2,3 x 1010 KFE/g), Lactococcus lactis (NCIMB30117/1k2083; 2,3 x 1010 KFE/g) (patentiran za zaviranje neželenih mikroorganizmov kot so klostridiji).
Nosilec: maltodekstrin. Sredstvo proti strjevanju: natrijev aluminijev silikat (E554). Emulgator: gliceril polietilenglikol ricinolat (E484).

DELOVANJE: SiloSolve MC je na znanstvenih dokazih temelječ in v praksi preizkušen silirni dodatek z bakterijami za mokre silaže.

Lastnosti SiloSolve MC:

  • preprečuje razraščanje klostridijev,
  • izboljšuje kakovost suhe snovi,
  • zmanjšuje propadanje beljakovin in nastajanje amonijaka.

SiloSolve MC preprečuje fermentacijo s klostridiji:
V mokri silaži, kjer primanjkuje kisika, se razraščajo predvsem klostridiji. Pri razraščanju klostridijev se razkrajajo beljakovine in nastaja maslena kislina. Zaradi maslene kisline je silaža manj ješča, poleg tega taka silaža lahko negativno vpliva na zdravje, če jo pokladamo visokoproduktivnim kravam.

V številnih poskusih je bilo dokazano, da sev Lactococcus lactis SR3.54 očitno zmanjšuje razraščanje klostridijev in masleno fermentacijo v silaži.

SiloSolve MC zmanjša degradacijo proteinov in zmanjšuje nastajanje amonijaka:
Amonijak je znak propadanja proteinov in lahko povzroči, da krave izgubijo apetit. V krmi z visoko vsebnostjo proteinov, kot so lucerna in mešanica trav in detelje, s SiloSolve MC zmanjšamo nastajanje amonijaka za 50 % in izboljšamo ohranitev kakovosti proteinov za 5 % v primerjavi z netretirano silažo. Dobimo bolj kakovostno silažo, ki je krave ne zavračajo.

SiloSolve MC izboljša fermentacijo silaže kar vodi v boljšo mlečnost:
SiloSolve MC konsistentno izboljša fermentacijo silaže, kar vodi v izrazito povečanje mlečnosti. Krave krmljene s koruzno silažo tretirano s SiloSolve MC so bolj učinkovito proizvajale mleko. Ob 8 % znižanem zauživanju suhe snovi so proizvedle 2 % več na energijo korigiranega mleka. Podoben učinek je bil ugotovljen pri kravah, krmljenih z lucernino silažo, ki je bila tretirana s SiloSolve MC.

CILJNE ŽIVALSKE VRSTE: Za izboljšanje fermentacije in mikrobiološki nadzor v silaži, namenjeni kot krma za govedo, ovce in koze.

Ciljni tipi silirne mase so tisti, ki vsebujejo malo suhe snovi oziroma imajo visoko vlago in je nevarnost fermentacije s klostridiji visoka. Poleg tega je SiloSolve® MC učinkovit pri silirni koruzi, ki je poškodovana zaradi toče, suše ali je bila rastlina kako drugače pod stresom.


NAVODILA ZA UPORABO:

Vsebino 200 g vrečke raztopite v količini vode, ki je primerna za vaš aplikator. Enakomerno popršite po krmi, ko je požeta ali ko jo silirate

Na ta način 2 g SiloSolve MC inokulirata 1 tono sveže krme v količini 150.000 KFE/g sveže krme.

Ena 200 g vrečka SiloSolve MC zadošča za tretiranje 100 ton silirne mase.

 

OPOMBE: Proizvod ne predstavlja tveganja za zdravje. Ob rokovanju s proizvodom uporabljajte masko za usta in zaščitna očala.

SHRANJEVANJE IN ROK UPORABNOSTI
Shranjujte na suhem in hladnem mestu. Hranite izven dosega otrok.

Rok trajanja bakterij v originalni, nenačeti embalaži: 12 mesecev pri T +20 °C, 18 mesecev pri T +4 °C in 24 mesecev pri T -18 °C, od datuma proizvodnje.


PAKIRANJE: Vrečka, 200 g. Kartonska škatla z 10 vrečkami po 200 g.

PROIZVAJALEC: Chr. Hansen A/S, Češka.

Dodatne informacije
Po obliki Vodotopni prah
Živalska vrsta Govedo
Način uporabe Dodajanje krmi
Po skupini Silirni dodatki
Po proizvajalcih CHR Hansen

Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!