ENERGY TOP F, 30 L

Energy top F je tekoča dopolnilna krmna mešanica za govedo, prašiče, ovce in koze z izredno visoko vsebnostjo energije za preprečevanje subklinične in klinične oblike ketoze, zlasti v obporodnem obdobju visokoproizvodnih krav molznic.

Prednosti produkta Energy- Top F:

  • visoko dostopna, glukoplastična energija,
  • preventiva ketoze,
  • višja konzumacija krme zaradi sladkega okusa in ohranjanja svežine krme,
  • možnost krmljenja enkrat dnevno.

 

  • Brezplačna dostava nad 200€

  • Garancija na izdelek

114,98 € 105,00 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
174

Energy Top F je tekoča dopolnilna krmna mešanica za govedo, prašiče, ovce in koze z izredno visoko vsebnostjo energije za preprečevanje subklinične in klinične oblike ketoze, zlasti v obporodnem obdobju visokoproizvodnih krav molznic.

OBLIKA: Raztopina.

SESTAVA: Surovinska sestava: 4.1.6 melasa izomaltuloze, 11.4.1 natrijev klorid
Vsebnost analitskih sestavin: surove beljakovine 3,3 %, surove maščobe 0,0 %, surova vlaknina 0,0 %, surovi pepel 1,1 %, vlaga 58 %, lizin 0,0 %, metionin 0,0 %, natrij 0,1 %.
Nutritivni dodatki: brezvodni betain (3a920) 36.750 mg / l.

DELOVANJE:
Da bi ohranili optimalno proizvodnjo, zlasti pri visokoproduktivnih kravah, dajemo živalim Energy top F, s katerim preprečimo pomanjkanje energije zlasti v zgodnji laktaciji.
Energy top F zmanjša tveganje za pojav ketoze, zagotovi primerno sintezo mlečnega sladkorja in ohranja optimalno količino glukoze v krvi.

Ketoza (acenonemija, acetonurija) je pomemben in zelo pogost problem pri visokoproizvodnih kravah. Osnovni razlog za pojav ketoze je premajhno zauživanje energije iz krme. Potreba po energiji pri molznicah izredno naraste v zadnjih 3 tednih pred telitvijo. To je posledica hitre rasti plodu v maternici in priprave na proizvodnjo kolostruma.
V istem obdobju se izrazito zniža zauživanje krme (za okoli 30 %). Krave negativni energetski status pokrivajo z maščobami iz telesnih rezerv. Če tega pomanjkanja energije ne pokrijemo iz primernih visokoenergetskih virov, pride do padca koncentracije glukoze v krvi, nabiranja maščobe v jetrih in do nastanka ketonskih teles. Huda ketoza lahko pripelje do popolnega metabolnega kolapsa.
Ketozo spremlja tudi velika izguba telesne teže, močno zmanjšana mlečnost in povečano tveganje za ostala obolenja prehodnega obdobja in izguba apetita v zgodnji laktaciji.

Energy top F vsebuje sestavine z visoko energetsko vsebnostjo, ki pomagajo kravam vzdrževati visoko proizvodnjo na začetku laktacije. Vse sestavine imajo pozitiven vpliv na zdravje jeter.

CILJNE ŽIVALSKE VRSTE: Govedo, prašiči, ovce in koze.


NAVODILA ZA UPORABO
:

Presušene krave, krave v prehodnem obdobju: 200 ml na kravo na dan.
Krave na začetku laktacije: 300 ml na kravo na dan.
Visokoproizvodne krave: 150 - 200 ml na kravo na dan.
Ovce in koze: 35 ml na žival na dan.
Svinje: 1 - 3 % kot polivka na pripravljeno krmo (pri tekočem krmljenju, na osnovi suhe snovi).
Pred uporabo dobro pretresite.
Zaradi naravnih sestavin lahko pride do nastanka grudic z gelasto konsistenco, kar je lahko rešiti z mehanskim obdelavo (pred uporabo dobro premešati).

SHRANJEVANJE IN ROK UPORABNOSTI: Hranite v originalni embalaži v hladnem (5 – 25 ºC) in suhem prostoru. Rok uporabnosti: 6 mesecev od datuma proizvodnje.


PAKIRANJE: 30 L, 200 L in 1000 L.

PROIZVAJALEC: Biochem, Nemčija.

 

 

Dodatne informacije
Po obliki Raztopina
Živalska vrsta Govedo, Prašiči, Koze, Ovce
Način uporabe Dodajanje krmi
Po težavah Obporodna obolenja, Reprodukcija
Po proizvajalcih Biochem

Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!