HOKOEX, larvacid za zatiranje mušjih ličink, 5 kg

HOKOEX je larvacid za zatiranje mušjih ličink hišne muhe (Musca domestica), hlevske muhe (Stomoxys calcitrans) in male hišne muhe (Fannia canicularis).

Vsebuje zatiralec rasti, ki učinkuje samo na mušje ličinke, ne vpliva pa na odrasle osebke.

Zatiranje mušjih ličink v hlevih, stajah, v gnoju, na gnojiščih, v nastilju, v jamah z gnojevko. 

*Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite navodila in podatke o izdelku.

  • Brezplačna dostava nad 200€

  • Garancija na izdelek

109,56 € 89,80 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
75

Hokoex je larvacid za zatiranje mušjih ličink hišne muhe (Musca domestica), hlevske muhe (Stomoxys calcitrans) in male hišne muhe (Fannia canicularis).


OBLIKA: Vodotopen granulat.
SESTAVA: Aktivna snov: ciromazin 20 g / kg (2 %).
LASTNOSTI IN DELOVANJE: Hokoex vsebuje zatiralec rasti, ki učinkuje samo na mušje ličinke, ne vpliva pa na odrasle osebke.

PODROČJA UPORABE: 

Zatiranje mušjih ličink v hlevih, stajah, v gnoju, na gnojiščih, v nastilju, v jamah z gnojevko. Primeri uporabe Hokoex-a: nanaša se povsod tam, kjer se lahko razvijejo mušje ličinke:

  • hlevih za govedo, prašiče, konje: granulat nizko posipamo. Ob stenah in robovih, pod inštalacijami itd. obdelamo s kanglo za zalivanje ali hrbtno brizgalko. Na tekoči gnoj posipamo direktno. Prvič ličinke zatiramo približno 1 do 3 dni po odstranitvi gnoja;
  • v hlevih za govedo z rešetkami: tla enakomerno posipamo s Hokoex-om;
  • v hlevih za prašiče: če so tla popolnoma rešetkasta je priporočljiva obdelava celotne površine; če so tla delno rešetkasta obdelamo celotno površino rešetk in tudi območja ležišč. Priporočljiva je obdelava površin pred vhlevljanjem oz. po odstranjevanju gnoja ali izpraznitvi gnojne jame.
  • v hlevih za perutnino: pri suhem nastilju pršimo s kanglo za zalivanje ali s tlačno brizgalko; pri mokrem nastilju ali gnoju tretiramo s posipanjem granulata. Celotno površino gnoja obdelamo približno teden dni po vselitvi in še preden je plast gnoja debela 10 cm.

NAVODILA ZA UPORABO: 

Doziranje je vedno 250 g HOKOEX-a na 10 m2 površine. Način uporabe je odvisen od vsebnosti vode v materialu, ki ga obdelujemo. Možnosti uporabe so naslednje:

  • posipanje granulata neposredno na površino (250 g na 10 m2),
  • škropljenje (250 g granulata raztopimo v 1 - 4 L vode in poškropimo po 10 m2 površine),
  • polivanje (250 g granulata raztopimo v 4 - 10 L vode in polijemo po 10m2 površine).

Tretiranje ponavljamo vsakih 6 tednov oz. čim je zadnja obdelana plast pokrita za 10 cm.
Zatiranje ličink je možno tudi v naseljenih hlevih.
Pri uporabi HOKOEX-a je treba preprečiti neposreden stik izdelka z živalmi, kontaminacijo krme, krmilnikov, napajalnikov in molznih naprav.

OPOMBE:

Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in podatke o proizvodu. Za podrobne informacije o varovanju zdravja ljudi in okolja si pred uporabo preberite varnosti list.

SHRANJEVANJE IN ROK UPORABE:

Hranite v originalno etiketiranih vsebnikih v hladnem, suhem in dobro zračenem prostoru, ločeno od živil in krme za živali. Hranite zunaj dosega otrok, živali in nepooblaščenih oseb. Hranite v originalni označeni embalaži.


ROK UPORABNOSTI: 5 let od datuma proizvodnje.
PAKIRANJE: Plastičen vsebnik, 1 kg in 5 kg.
PROIZVAJALEC: Hokochemie GmbH, Švica.

Dodatne informacije
Po obliki Vodotopni prah
Živalska vrsta Govedo, Perutnina, Prašiči, Konji
Po skupini Insekticidi
Po proizvajalcih HokoChemie

Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!