OmegaAid, za kožo in dlako psov in mačk, 250 ml

OMEGA AID za nadzor kožnih obolenj

Kaj je OmegaAid?

Omega aid je dopolnilna krmna mešanica namenjena različnim težavam s kožo pri psih in mačkah.

Zagotavlja visoko koncentriacijo omega 3 (EPA + HDA) ter svetlinovo olje. Vsebuje tudi vitamine A,D, E in biotin, ki so vsi nujno potrebni za vzdrževanje in izboljšanje stanja kože in dlake.

OmegaAid odpravlja neuravnoteženost prehranskih maščobnih kislin ter zagotavlja oskrbo s pravimi nutrienti, ki so potrebni za vzdrževanje zdrave kože in dlake psov in mačk.

Pred uporabo dobro pretresite. Dajajte dvakratno priporočeno dozo prva 2-3 tedna. Za maksimalno delovanje uporabljajte vsaj še 2 meseca.

Teža             količina dnevno

0 – 10 kg           2,5 ml

10 – 20 kg         5 ml

20 – 30 kg         7,5 ml

Več kot 30 kg    10 ml

 

Pakiranje: 250 ml

  • Brezplačna dostava nad 200€

  • Garancija na izdelek

OMEGA AID

Izdelek prve izbire za nadzor kožnih obolenj.

Kaj je OmegaAid?

Omega aid je dopolnilna krmna mešanica namenjena različnim težavam s kožo pri psih in mačkah. Zagotavlja visoko koncentriacijo omega 3 (EPA + HDA) ter svetlinovo olje. Vsebuje tudi vitamine A,D, E in biotin, ki so vsi nujno potrebni za vzdrževanje in izboljšanje stanja kože in dlake.

Pred uporabo dobro pretresite. Dajajte dvakratno priporočeno dozo prva 2-3 tedna. Za maksimalno delovanje uporabljajte vsaj še 2 meseca.

Teža                 količina  dnevno

0 – 10 kg                 2,5 ml

10 – 20 kg               5 ml

20 – 30 kg               7,5 ml

Več kot 30 kg          10 ml

Pakiranje: 250 ml

OmegaAid odpravlja neuravnoteženost prehranskih maščobnih kislin ter zagotavlja oskrbo s pravimi nutrienti, ki so potrebni za vzdrževanje zdrave kože in dlake psov in mačk. OMEGA AID Izdelek prve izbire za nadzor kožnih obolenj. Omega aid je dopolnilna krmna mešanica namenjena različnim težavam s kožo pri psih in mačkah. Zagotavlja visoko koncenriacijo omega 3 (EPA + HDA) ter svetlinovo olje. Vsebuje tudi vitamine A,D, E in biotin, ki so vsi nujno potrebni za vzdrževanje in izboljšanje stanja kože in dlake. Težave z dlako in kožo Zdravje kože in dlake je odvisno od vrste in lastnosti maščobnih kislin, ki so na voljo v prehrani. Omega 3 in 6 maščobne kisline so strukturne komponente celičnih membran kože in poleg tega imajo pomembno vlogo pri zmanjševanju vnetnih procesov. Ker telo samo ne more proizvajati teh esencialnih maščobnih kislin, jih moramo živalim zagotoviti v obliki dodatkov.

Kako OmegaAid deluje? -

  • Izboljša razmerje med omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami, tako da močno poveča zaužitje omega 3 maščobnih kislin.
  • Povečanje omega 3 maščobnih kislin v celičnih membranah zmanjša vnetne procese v koži.
  • Zmanjša vnetne reakcije tako, da prekine cikel draženja, kateri poslabša težave s kožo. 

OmegaAid prekine cikel draženja iritacija kože povzroči, da si hišni ljubljenček prične prizadeto mesto praskati suho, luskasto kože s praskanjem še bolj iritirajo in tako se stanje še poslabša razdražena koža privede do dodatnega praskanja, kar povzroči poškodbe mehkih tkiv poškodovana koža se vname, kar zahteva veterinarsko oskrbo in antibiotično terapijo.

Kako hitro bodo vidni rezultati?

OmegaAid spremeni profil celične membrane, kar lahko traja več tednov. Ko dosežemo pravilno razmerje in z uporabo OmegaAid nadaljujemo, dosežemo dolgoročne pozitivne učinke. Študije kažejo, da z dodajanjem omega 3 in omega 6 maščobnih kislin, v obrok mačk in psov, bistveno zmanjšamo eriteme, pruritise in vnetja. Esencialne maščobne kisline Esencialne maščobne kisline delimo na omega 3 in omega 6, ki se med seboj razlikujeta po kemični sestavi. Omega 3 in omega 6 maščobne kisline so sestavni del membran kože, nohtov, perja in dlake. Omega 6 maščobne kisline najdemo v žitnih produktih. Omega 3 maščobne kisline pa najdemo v morskih rastlinah, ribah, divjadi in drugih divjih živalih. Tako omega 3 kot omega 6 maščobne kisline imajo pomembno vlogo pri vnetnem procesu. Razmerje maščobnih kislin

Za ugotavljanje optimalnega razmerja maščobnih kislin potekajo raziskave glede na potrebno količino dodanih omega 6 in omega 3 maščobnih kislin. Prej smo bili mnenja, da je potrebno razmerje 15:1. Vendar so trenutna priporočila razmerij od 10:1 do 5:1. Razmerje v OmegaAid je 2:1 za nadomestitev visokih ravni omega 6 maščobnih kislin, ki so v večini prehrane psov.

Kako maščobne kisline vplivajo na vnetne procese?

Vnetje v telesu povzroči sproščanje vnetnih mediatorjev (npr. prostaglandini in leukotireni), katerih substrati so esencialne maščobne kisline. -

  • Vnetni mediatorji, posredovani z omega 6 maščobnih kislin povzročajo različne agresivne reakcije, kot so intenzivni pruritis, rdeča koža, draženje in srbež. 
  • Omega 3 in 6 maščobne kisline tekmujejo za isti encimski sistem, da bi proizvedli mediatorje vnetja. 
  • Če torej lahko vplivamo na ravnotežje omega 6 in omega 3 maščobnih kislin, v korist omega 3 maščobnim kislinam v prehrani, lahko skoraj »izklopimo« alergijski odgovor. 
  • Ker je današnja hrana psov bogata z omega 6 maščobnimi kislinami, je za popravilo ravnovesja potrebno povečati vnos omega 3 maščobnih kislin. 

Ravnovesje lahko korigiramo z uporabo OmegaAid.

Sestava na 2,5 ml dozo: rastlinsko olje, omega 3 ribje olje 375 mg(EPA 33 mg/ DHA 22 mg), svetlinovo olje 250 mg, janeževo olje 9 mg.

Dodatki na 2,5 ml dozo: vitamini in pro-vitamini: vitamin E 4 mg, vitamin D3 (3a671) 1 mg, vitamin A 18 mg, biotin 0,5 µg.

Elementi v sledovih: zink glicinat (3b607), 2 mg.

Vsebnost analitskih sestavin: surovi ogljikovi hidrati 1,75 %, surovi proteini 0 %, surova olja in maščobe 98 %, surovi pepel < 0,5 %.

Navodila za shranjevanje: Shranjujte v hladnem in suhem prostoru pri 15 do 25 ⁰C.

Hranite zunaj dosega otrok. Ne shranjujte izpostavljeno direktni sončni svetlobi.

Samo za živali.

Pred uporabo dobro pretresite.

Dajajte dvakratno priporočeno dozo prva 2-3 tedna. Za maksimalno delovanje uporabljajte vsaj še 2 meseca. 

Teža             količina dnevno

0 – 10 kg           2,5 ml

10 – 20 kg         5 ml

20 – 30 kg         7,5 ml

Več kot 30 kg    10 ml

 

Pakiranje: 250 ml

Ime izdelka: