BioTox Activ8, 25 kg

Mineralna mešanica, ki vsebuje snovi za zmanjševanje kontaminacije z mikotoksini

B.I.O.Tox® Activ8 ščiti živali pred zastrupitvijo z mikotoksini tako, da preprečuje učinke aflatoksinov, ohratoksinov in toksinov iz rodu Fusarium - DON.

Je več kot le navaden vezalec mikotoksinov.
Vsebuje vse, kar je dobro in pomembno: ima ogromne vezalne sposobnosti ter rastlinske dodatke, ki delujejo antioksidativno, razstrupljevalno in imunomodulatorno.

Oglejte si video:

B.I.O.Tox® Activ8 - It is Time to Detox

  • Brezplačna dostava nad 200€

  • Garancija na izdelek

130,61 € 119,28 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
10189

B.I.O. Tox Activ8 je posebej oblikovan z aktivnimi snovmi in naravnimi razstrupljevalci za spodbujanje zdravja, učinkovitosti in delovanja jeter.  Znanstveno dokazana visoka sposobnost sekvestriranja mikotoksinov z velikim učinkom na deoksinivalenol (DON).

Mineralna mešanica, ki vsebuje snovi za zmanjševanje kontaminacije z mikotoksini.

OBLIKA: Prah.

SESTAVA: Bentonit, sepiolit, suhi izvleček grozdja Vitis vinifera, seme badlja, oglje.

Surovinska sestava: 5.34.1 Seme badlja (zmleto), 7.13.1 Rastlinski ogljik (oglje) 
Dodatki na kg:
Vezalci: Sepiolit (E562) 162 000 mg
Adsorbenti mikotoksinov:  Bentonit (1m558) 720 000 mg
Aromatičea spojine: Izvleček suhega grozdja Vitis vinifera spp. vinifera (2b485)1000 mg

Vsebnost analitskih sestavin: Kalcij: 0.9 %, Fosfor: 0.0 %, Natrij: 1.3 %, Magnezij: 2.9 %, Vlaga: 12.6 %, Lizin: 0.0 %, Metionin: 0.0 %, Pepel netpoen v HCl: 62.7 %, Surovi pepel: 77.7 %.


DELOVANJE:
B.I.O.Tox Activ8 deluje proti mikotoksinom na dva različna načina. Prvič, zmanjšuje absorpcijo mikotoksinov in drugič, podpira antioksidativne in razstrupljevalne procese v jetrih.

Različni mikotoksini se zelo razlikujejo po svojih fizikalnih in kemijskih lastnostih, saj imajo različne velikosti molekul, različne polarnosti in različne porazdelitve naboja. Zato je bistvenega pomena fizikalno/kemična obdelava površine vezalca toksinov. Rezultat te obdelave je povečanje specifične površine z različnimi, primernimi velikostmi por in optimalno porazdelitvijo naboja. To ustvari prave lastnosti za adsorpcijo različnih mikotoksinov.

Dodatni fitogeni dodatki podpirajo celoten organizem pred učinki mikotoksinov. Osrednjo vlogo ima celovitost črevesnega epitelija, imunskega sistema in še posebej jeter. Podpirajo razstrupljanje samih toksinov in pomagajo telesu odpraviti škodo, ki jo povzročajo, ali preprečiti njihov razvoj.

CILJNE ŽIVALSKE VRSTE: Prežvekovalci, perutnina in prašiči


NAVODILA ZA UPORABO:

Nizka vsebnost mikotoksinov (preventiva): 0.5 – 1.0 kg/t

Povišana vsebnost mikotoksinov: 1.0 – 2.0 kg/t

Doza je odvisna od različnih parametrov, kot so nivo kontaminacije krme, kakovost krme, vrsta in starost živali, zdravstveni staus, itd. Za najboljšo učinkovitost B.I.O.Tox® Activ8 temeljito zmešajte s surovinami/hrano. 

OPOMBE:
Nasvet za hranjenje:
Izogibati se je treba hkratni peroralni uporabi z makrolidi. Pri perutnini se je treba izogibati tudi sočasni uporabi robenidina. Zaradi povečane vsebnosti vezalcev se ta mineralna krma uporablja le do 1,0 % dnevnega obroka. 

SHRANJEVANJE IN ROK UPORABNOSTI: 24 mesecev od datuma proizvodnje. Skladiščiti na suhem in v originalni embalaži. Shranjujte v dobro prezračevanem prostoru.

PAKIRANJE: Vreča, 25 kg.

PROIZVAJALEC: BIOCHEM

Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!