Lactiferm VIT, probiotična pasta, 6 tub po 32 ml, probiotik

Lactiferm VIT je probiotična pasta, ki vsebuje mlečnokislinsko bakterijo Enterococcus faecium in vitamine.

Sev Enterococca v Lactiferm vit se izredno hitro razmnožuje in tako iz črevesja izrine škodljive in patogene mikroorganizme ter poskrbi za vzpostavitev normalne črevesne mikroflore.

  • Brezplačna dostava nad 200€

  • Garancija na izdelek

Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
2

Za nakup tega izdelka se obrnite na najbližjo veterinarsko postajo, kjer prodajajo naše izdelke. Seznam najdete TUKAJ.

Lactiferm VIT, dopolnilna krmna mešanica, probiotična pasta z dodanimi vitamini A, E, D za preprečevanje drisk in izboljšanje vitalnosti pri pujskih in teletih.

OBLIKA: Pasta.

SESTAVA: Surovinska sestava: rastlinsko olje in maščoba (arašidovo olje), dekstroza, koruzni škrob, mono- in digliceridi maščobnih kislin (palmitinska in oleinska kislina), rastlinsko olje in maščoba (bombaževo olje).
Zootehnični dodatki: Enterococcus faecium (NCIMB 11181) (E1708) 1,8 x 1012 KFE / kg.
Nutritivni dodatki (na kg): vitamin A (E672) 1.818.000 I.E., vitamin B1 kot tiamin mononitrat 1.800 mg, vitamin B12 kot cianokobalamin 27 μg, vitamin C kot L-askorbinska kislina (E300) 22.700 mg, vitamin D3 (E671) 182.000 I.E., vitamin E (tokoferol acetat) (3a700) 9.100 mg, nikotinska kislina kot nikotinamid 1.800 mg.
Vsebnost analitskih snovi: surove beljakovine: 0,1 %, surovi pepel: 6,5 %, surove maščobe: 60,5 %, surova vlaknina: 0,0 %, natrij: 0,0 %, lizin: 0,0 %, metionin: 0,0 %.

DELOVANJE: Zaščitni in imunostimulativen učinek seva Enterococcus faecium temelji na pozitivnem učinku na črevesno mikrofloro pri prašičkih in teletih takoj po porodu in v prvem obdobju reje. Enterococcus faecium ima zmožnost hitre in dolgotrajne kolonizacije črevesnega epitelija pri mladih živalih in na osnovi kompetitivnega izločanja lahko inhibira enteropatogene in enterotoksične seve E. coli, Salmonella in Clostridium.
Uporaba: pozitivna inokulacija intestinalnega trakta prašičkov in telet takoj po porodu, preprečevanje drisk v obdobju hranjenja z mlekom, povečana odpornost mladih živali na bakterijska obolenja, higienski in prehranski stresi (premestitve, transport), ponovna naselitev intestinalnega trakta mladih živali po antibiotičnih zdravljenjih.

CILJNE ŽIVALSKE VRSTE: Pujski in teleta.

NAVODILA ZA UPORABO:

Peroralna uporaba. Pasto nanesite v ustno votlino (s strani na koren jezika) s pomočjo aplikatorja.
Prvo dozo (1 ml) se živali lahko da takoj po rojstvu.
V prvih dneh po rojstvu dajanje pri pujskih ponovimo 1 - 2 krat dnevno, pri teletih pa 3 - 4 krat dnevno.
V poznejših fazah vzreje pasto dodajamo v 3 - 4 dnevnih intervalih.

Ena doza (1 ml) ustreza enemu razdelku na merilni skali.


OPOMBE:
Priporočilo za uporabo: zaradi visoke vsebnosti mikroorganizmov lahko količina te dopolnilne krmne mešanice predstavlja največ 1,1 % celotnega dnevnega obroka.
Povprečna količina 2,0 x 1010 KFE / kg v celotnem obroku ne sme biti presežena do starosti 6 mesecev pri teletih in doseženi telesni teži 35 kg pri prašičih.
Hkratna uporaba vitamina D2 ni dovoljena.
Da dosežemo optimalen zaščitni učinek probiotičnega pripravka v kasnejših obdobjih reje prašičkov in telet priporočamo prehod na dodajanje probiotika v vodo (Lactiferm WS 50).

SHRANJEVANJE IN ROK UPORABNOSTI: Hranite v hladnem in suhem prostoru. V izogib iztekanju embalažo hranite v pokončnem položaju.
Aplikatorja ne puščajte odprtega dlje kot je potrebno. Rok uporabnosti: 12 mesecev od datuma proizvodnje.

PAKIRANJE: Kartonska škatla s 6 tubami po 32 ml.
PROIZVAJALEC: Biochem, Nemčija.

Dodatne informacije
Po obliki Pasta
Živalska vrsta Govedo, Prašiči
Po indikacijah Driske
Po težavah Prebavne motnje
Po skupini Probiotiki

Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!