KENODIN FILM, kopel za vime s specialnim jodnim kompleksom in filmom, 20 L

Kenodin Film je visokokvalitetna jodna kopel za vime s filmom:

  • temelji na edinstvenem kompleksu aktivnega joda ,
  • v trinajstih državah EU je registriran kot veterinarsko zdravilo za preprečevanje mastitisa (dokazana učinkovitost v terenski raziskavi),
  • ekonomsko učinkovita uporaba,
  • izboljšana formula: film

Biocid uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in podatke o proizvodu

  • Brezplačna dostava nad 200€

  • Garancija na izdelek

186,39 € 152,78 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
334

KOPEL ZA SESKE Z UČINKOM DRUGE KOŽE
Kenodin film je kopel za seske z dezinfekcijsko bariero, ki temelji na jodu (3000 ppm). Zagotavlja dolgotrajno zaščito seskov, saj film ostane na koži med dvema zaporednima molžama.

 

OBLIKA: Vodotopna raztopina za neposredno uporabo.

SESTAVA: Aktivne snovi: jod 0,3% w/w.
Vsebuje tudi emoliente (sorbitol in glicerin), ki vlažijo kožo.

LASTNOSTI IN DELOVANJE: Kenodin film, zaščitna kopel za seske, temelji na edinstvenem jodnem kompleksu, ki proizvaja aktivni jod. Je dokazano aktiven proti bakterijam, ki povzročajo mastitis: testiran po normah standarda EN 1656 (testiranje baktericidne aktivnosti v prisotnosti mleka) proti Staphylococcus aureus, Streptococcus uberis in Escherichia coli, ter po standardu EN 1657 proti Candida albicans.

Zagotavlja dolgotrajno zaščito seskov, saj oblikuje na seskih film, ki ostane do naslednje molže. Film na sesku ustvari fizično bariero in zapre seskov sfinkter, da patogeni mikroorganizmi ne morejo prodreti v vime. Kenodin film se nežno oprime kože in ščiti pred agresivnimi vplivi iz okolja. Vsebuje polimere, zato ne razpoka. Ker je prožen, oblikuje neke vrste zamašek v seskovem kanalu, ko je sfinkter po molži še odprt. Kenodin film zlahka odstranimo, s tem je preprečeno draženje kože, ki se pojavi pri premočnem drgnjenju.

Kenodin film se odlikuje z idealno viskoznostjo: ne kaplja s seskov, se ga malo porabi, na površini seska pa deluje kot druga koža do naslednje molže.

PODROČJA UPORABE: Kenodin film se uporablja za razkuževanje vimena po molži.

NAVODILA ZA UPORABO:

Kenodin film je raztopina pripravljena za uporabo. Za uporabo v sistemu TP3- tretji korak za preprečevanje mastitisa (biocid za uporabo v veterini).
Takoj po molži seske pomočite v lonček za kopel seskov z nerazredčeno raztopino Kenodin film-a.
Da bo zaščitna bariera res močna poskrbite, da so vsi seski popolnoma prekriti s filmom.

Uporabo Kenodin filma še posebej priporočamo ob zahtevnih pogojih okolja (npr. gosta naselitev krav, moker nastilj in deževno obdobje).


OPOMBE: Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in podatke o proizvodu. Za podrobne informacije o varovanju zdravja ljudi in okolja si pred uporabo preberite varnosti list.

SHRANJEVANJE IN ROK UPORABE: Hranite ločeno od hrane, pijače in živalske krme. Hranite izven dosega otrok. Shranjujte v originalni embalaži v hladnem prostoru z dobrim prezračevanjem. Ko ga ne uporabljajte, naj bo embalaža zaprta.
Shranjujte v originalni embalaži med 5 in 25°C. Zaščitite pred zelo nizkimi temperaturami.

Rok uporabnosti: 18 mesecev od datuma proizvodnje.

PAKIRANJE: Plastičen vsebnik, 20 L.
PROIZVAJALEC: CID LINES NV, Belgija.

Dodatne informacije
Po obliki Raztopina
Živalska vrsta Govedo
Po indikacijah Mastitis
Po težavah Mastitis
Po skupini Razkužila
Po proizvajalcih CID Lines