Z velikim veseljem Vam sporočam, da je Huvepharma®, ki jo zastopa Animalis, d.o.o., v Evropi pridobila registracijo BSA (Brand Specific Approval) za nov kokcidiostatik Monimax®, mikrogranuliran proizvod, ki združuje monenzin in nikarbazin.

 


Odobritev si lahko ogledate v Uradnem listu

  • Huvepharma® ima nov kokcidiostatik v Evropi: Monimax®
  • Monimax® je mikrogranuliran proizvod, ki združuje monenzin in nikarbazin
  • Monimax® je registriran za uporabo pri puranih, brojlerjih in jarkicah

 

Kokcidioza ostaja eden od glavnih problemov v perutninarski industriji. Učinkovit nadzor kokcidioze je ključnega pomena za dobre proizvodne rezultate. Suboptimalen nadzor zmanjša uspešnost reje in hkrati poveča uporabo antibiotikov za zdravljenje prebavnih težav, katerih primarni povzročitelj je kokcidioza (disbakterioza, nekrotični enteritis..).

 

monimax 

Monimax® je registriran za uporabo pri piščancih za pitanje, puranih za pitanje in jarkicah. Sinergijski učinek med monenzinom in nikarbazinom omogoča uporabo monenzina in nikarbazina v nižjih koncentracijah (Vereecken in sod., 2020), zaradi česar je proizvod primeren za uporabo v vseh pogojih, skozi celo leto.

Monimax® ima dokazano učinkovitost proti vsem vrstam Eimerije pri piščancih in puranih. Ta nova kombinacija monenzina in nikarbazina, s svojim sinergijskim delovanjem, je učinkovita proti vsem vrstam Eimerije, ki se trenutno pojavljajo v reji perutnine. Rezultati testov dokazujejo izboljšanje proizvodnih rezultatov. Ker je Monimax® registriran in varen za uporabo pri puranih in piščancih, je proizvod primeren za uporabo v mešalnicah, ki proizvajajo krmo
za različne vrste perutnine.



Poleg tega Monimax® izboljšuje tudi dobro počutje ptic, saj z učinkovitim nadzorom kokcidioze izboljša kakovost nastilja, kar neposredno vpliva na poškodbe blazinic stopala, kar je pomemben kazalnik dobrega počutja.



Odkrite skriti potencial vaše reje, z uporabo kokcidiostatika Monimax®!

 

 



Za več informacij smo vam vedno na voljo.

Rok Novak
Animalis, d.o.o.